Berichten vanuit het bestuur

De 100-jarige St. Gregorius stelt de jubileumactiviteiten tot aan de zomer uit.

Het zijn spannende en onzekere tijden waar we op dit moment mee te maken hebben en het virus treft iedereen. Er zijn mensen die zelf klachten hebben en er zijn er die in de familie, buurt of vriendenkring iemand kennen die moeten vechten tegen het coronavirus. Het is goed dat er vanuit het kabinet en RIVM strenge maatregelen worden ingezet om het virus in te dammen en snelle verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelingen hebben ook bij St. Gregorius consequenties voor de (jubileum)activiteiten die de fanfare uit Giesbeek tot aan de zomer op het programma heeft staan.

Alle repetities komen te vervallen tot aan 1 juni en qua activiteiten zijn de Jubileumverloting (april), de Geraniumverkoop (mei) en de Vlooienmarkt (juli) afgelast. Het jubileumweekend dat in het eerste weekend van juni gepland stond is uitgesteld en verzet naar 2021. Dat geldt ook voor het gezamenlijk buitenconcert dat St. Gregorius samen met de eveneens 100-jarige Muziekvereniging Nieuw Leven uit Angerlo eind juni op Landgoed Bingerden wilden geven.

Het zijn lastige besluiten aangezien er door leden en bestuur al veel tijd is gestoken in het organiseren van al deze activiteiten maar uiteindelijk staat gezondheid op de eerste plaats. Ter voorbereiding van het jubileumjaar zijn er veel overleggen geweest die uiteindelijk hebben geresulteerd in een schitterend en afwisselend draaiboek om het jubileumweekend in te vullen. Een programma voor jong en oud en dus ook voor ieder wat wils. Aangezien het bestuur en de jubileumcommissie van St. Gregorius nog steeds achter deze invulling staan wordt dit draaiboek gekopieerd naar volgend jaar en kan er nu al gemeld worden dat er op zaterdag 5 juni 2021 in de middag een receptie wordt gegeven. In de avond is er een feest voor iedereen die het 100-jarig jubileum van Gregorius mee wil vieren. Deze avond vindt plaats in een tent op het Dorpsplein en Coverband Cabrio is van de partij om er een groot feest van te maken. Op zondag 6 juni 2021 vindt het Muziekfestival plaats waarbij muziekvrienden van de fanfare samen muziek maken, spelen en zingen!

Bestuur en leden van St. Gregorius gaan er van uit dat iedereen begrip heeft voor deze besluiten. Zij hadden hun jubileumjaar natuurlijk anders voorgesteld maar door deze onmacht kunnen zij niet anders. Het belangrijkste voor nu is dat iedereen gezond door deze periode komt zodat er volgend jaar samen geproost kan worden op het leven en op het 100-jarige jubileum van St. Gregorius. Bestuur, leden en dirigenten wensen vanaf deze plaats iedereen veel sterkte toe voor de komende tijd. Blijf allemaal gezond!