Jaarconcert in sprookjessfeer

Op 26 december, 2e Kerstdag, hield fanfarekorps St. Gregorius haar jaarconcert in de grote zaal van ‘Het Hof Van Giesbeek’. Voor dit concert was het thema Sprookjes gekozen.
De zaal van ‘Het Hof Van Giesbeek’ was voor deze gelegenheid geheel in sprookjessfeer omgetoverd. Er stonden bomen, gemaakt door leerlingen en muzikanten zelf, gedecoreerd met kleurrijke vogels en vlinders. Een echte tovenaar praatte de avond aan elkaar. Vanuit een robuuste fauteuil, vertelde hij de sprookjes en legde hij uit wat Gregorius zou gaan spelen. Een van de muziekstukken was een muzikale rondwandeling door de Efteling, waarbij harpiste Marianne niet mocht ontbreken.

2009jaarconcert

Aan het concert werkten mee: de blokfluitgroep o.l.v. Monique van der Beek, de (opleiding) koperinstrumenten o.l.v. Maaike Hammink, het leerlingenorkest o.l.v. Theo Hammink, de (opleiding) slagwerkgroep o.l.v. Henk Kock en het orkest o.l.v. Rob Dronkers. Vooral de leerlingen scoorden hoge ogen. Knap om te zien hoe zij, zonder enige spanning, een solowerk speelden voor een goed gevulde zaal met belangstellenden.
Een aantal leerlingen werd deze avond in het zonnetje gezet omdat zij in 2009 een diploma hebben behaald. Dit waren: Michiel van Oort, geslaagd voor A-diploma slagwerk, Andrea Veenbrink, geslaagd voor A-diploma altsaxofoon, Diana van Maanen, geslaagd voor B-diploma altsaxofoon, Lotte Baars, geslaagd voor B-diploma sopraansaxofoon, Jelmer van der Zee, geslaagd voor B-diploma trombone en Désirée Witjes, geslaagd voor C-diploma sopraansaxofoon. De jeugd heeft de toekomst, ook bij Gregorius dus! Dat was ook te zien bij de slagwerkgroep, die rijk vertegenwoordigd was door enthousiaste jeugdleden.

Over een nieuw thema voor volgend jaarconcert is al gesproken. Het belooft dan een luchtiger concert te worden. Muzikanten en dirigent zijn zich er achteraf van bewust dat het repertoire voor dit concert misschien niet helemaal paste bij het jaarconcert, zoals de meesten dit van Gregorius gewend zijn. Er wordt nu eerst hard gewerkt aan de voorbereidingen van het jubileumconcert, dat gepland staat op zaterdag 24 april, waarbij de aftrap plaats vindt van het 90-jarig jubileum van de fanfare. Het vervolg vindt plaats in het weekend van 5 en 6 juni. Tijdens dit weekend worden de nieuwe uniformen voor het eerst getoond aan de Giesbeekse bevolking.