Uitstel Jubileumactiviteiten.

St. Gregorius stelt de (jubileum)activiteiten tot aan de zomer uit.

Het zijn spannende en onzekere tijden waar we op dit moment mee te maken hebben en het virus treft iedereen. Er zijn mensen onder ons die zelf klachten hebben en er zijn er die in de familie, buurt of vriendenkring iemand kennen die moeten vechten tegen het coronavirus. Het is goed dat er vanuit het kabinet en RIVM strenge maatregelen worden ingezet om het virus in te dammen en snelle verspreiding tegen te gaan. Deze maatregelingen hebben ook bij St. Gregorius consequenties voor de (jubileum)activiteiten die we tot aan de zomer op het programma hebben staan.

Alle repetities komen te vervallen tot aan 1 juni en qua activiteiten zijn de Jubileumverloting (april), de Geraniumverkoop (mei) en de Vlooienmarkt (juli) afgelast. Het jubileumweekend dat in het eerste weekend van juni gepland stond is uitgesteld en verzet naar 2021. Dat geldt ook voor het gezamenlijk buitenconcert dat wij samen met de eveneens 100-jarige Muziekvereniging Nieuw Leven uit Angerlo eind juni op Landgoed Bingerden wilden geven.

Het zijn lastige besluiten aangezien er door leden en bestuur al veel tijd is gestoken in het organiseren van al deze activiteiten maar uiteindelijk staat gezondheid op de eerste plaats. Ter voorbereiding van het jubileumjaar zijn er veel overleggen geweest die uiteindelijk hebben geresulteerd in een schitterend en afwisselend draaiboek om het jubileumweekend in te vullen. Een programma voor jong en oud en dus ook voor ieder wat wils. Aangezien het bestuur en de jubileumcommissie nog steeds achter deze invulling staan wordt dit draaiboek gekopieerd naar volgend jaar en kunnen we nu al melden dat er op zaterdag 5 juni 2021 in de middag een receptie wordt gegeven. In de avond is er een feest voor iedereen die het 100-jarig jubileum van Gregorius mee wil vieren. Deze avond vindt plaats in een tent op het Dorpsplein en Coverband Cabrio is van de partij om er een groot feest van te maken. Op zondag 6 juni 2021 vindt het Muziekfestival plaats waarbij we samen met onze muziekvrienden muziek gaan maken, spelen en zingen!

In 2019 zijn veel er bedrijven benaderd om onze jubileumactiviteiten te sponsoren. Middels een brief zijn zij op de hoogte gesteld van het uitstellen van het jubileumweekend en is er medegedeeld dat er op een later tijdstip meer informatie komt over het vervolg van de activiteiten. Sponsoren worden dan ook weer benaderd om invulling te geven aan het door hen gekozen sponsorpakket.

Bestuur en leden van St. Gregorius gaan er van uit dat iedereen begrip heeft voor deze besluiten. Wij hadden ons jubileumjaar natuurlijk anders voorgesteld maar door deze onmacht kunnen wij niet anders. Het belangrijkste voor nu is dat iedereen gezond door deze periode komt zodat we volgend jaar samen kunnen proosten op het leven en op ons 100-jarig jubileum!

We hopen dat we weer snel samen muziek mogen maken en de mensen in Giesbeek kunnen verblijden met een muzikale rondgang of buitenconcert. Voor nu wensen bestuur, leden en dirigenten vanaf deze plaats iedereen veel sterkte toe voor de komende tijd. Blijf allemaal gezond!

… alles over onze Giese fanfare

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial