jeugdorkest

Het jeugdorkest bestaat uit kinderen die worden opgeleid bij Gregorius én onze zustervereniging Nieuw Leven uit Angerlo. In 2018 is de samenwerking gezocht en dat beviel zo goed dat in 2019 werd besloten beide jeugdorkesten samen te voegen om het muziek makenonder de jeugd nog eens extra te stimuleren. Sinds dat jaar wordt het jeugdorkest gedirigeerd door  Edwin Rosmulder en bestaat het orkest uit zo’n 20 enthousiaste kids. Er wordt wekelijks gereperteerd; de ene week in Angelo en de andere week in Giesbeek.

Het orkest heeft in november de naam “Nieuwe Grego Kids” gekregen, een naam die door de kinderen zelf is verzonnen en door stemming is bepaald.

Dit jaar hebben de kinderen ook voor het eerst een gezamelijk kidsuitje gehad omdat Nieuw Leven in Angerlo dit jaar ook 100 jaar bestaat. Om ons gezamelijke jubileumjaar in te luiden werd op 3 januari gezellig gebowld met 27 kinderen bij de Veerstal. Gregorius is trots dat zij deze samenwerking met Nieuw Leven hebben ingezet want wat is er mooier dan dat je kinderen met elkaar verbindt door samen muziek te maken.

Meer muziek in de klas

St.Gregorius tekent voor Meer Muziek in de Klas !

Op woensdag 27 juni 2018 vond er in de ochtend tijdens een feestelijke, muzikale bijeenkomst een bijzondere ondertekening plaats van het eerste convenant van Gelderland Méér Muziek in de Klas “Lokaal De Liemers”. Hare Majesteit Koningin Máxima was, als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, getuige van de ondertekening. alle betrokken partijen, waaronder Fanfare St. Gregorius, garanderen in dit convenant dat alle 9500 basisschoolkinderen in de Liemers structureel muziekonderwijs krijgen. De ondertekening vond plaats in het Musiater in Zevenaar. Tijdens de bijeenkomst werd de Koningin verwelkomt door 1000 Liemerse kinderen met een lied waarbij ze werden begeleid door een speciaal samengesteld orkest bestaande uit leden van muziekverenigingen in de Liemers, muzikanten van Gregorius speelden ook mee met dit gelegenheidsorkest.

Door het tekenen van dit convenant en de belofte om te streven naar nog meer structurele muzieklessen in het basisonderwijs zijn we nóg intensiever gaan samenwerken met onze plaatselijke Paulusschool, het Liemers Cultuurpunt en de muziekschool Kunstwerk in Zevenaar.
Hierdoor konden er weer muzieklessen worden gegeven onder schooltijd door docenten van de muziekschool.
Zo krijgt groep 4 weer Algemene Muzikale Vorming van Gerdien Schellingerhout, en geven Robert Hootsen en Edwin Rosmulder instrumentale muzieklessen in het project “Muzieklab” aan kinderen uit de groepen 5,6 en 7.
Door deze lessen worden niet alleen de kinderen enthousiast maar heeft het ook effect op de meesters en juffen van de Paulusschool.
Méér Muziek in de Klas dus!

… alles over onze Giese fanfare

Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial